OVK uppskjuten, igen

I oktober 2020 skulle vi gjort OVK (Obligatorisk VentilationsKontroll) och rensning av ventilationsrören samt injustering av luften. Vi tvingades då skjuta upp allt pga pandemin och siktade på slutet av februari 2021.
Tyvärr så ser vi att pandemiläget inte kommer att ge sig tills dess och vi tvingas återigen skjuta på detta tills regelverket tillåter.
Vi får återkomma om tidpunkt då vi känner trygghet i att besöka alla lägenheter.

Publicerat i Aktuell information | Lämna en kommentar

Breviks Samfällighetsförening har tecknat ett nytt gruppavtal med ComHem

Genom att teckna ett gruppavtal med Com Hem har förening utnyttjat kraften i gemensamma inköp. Gruppavtalet börjar gälla från 2021-02-01 och ger dig en rabatt på tjänster från Com Hem.

Så här tar du del av dina tjänster
För att kunna använda tjänsterna i det nya gruppavtalet behöver du göra en beställning. Kontakta ComHem på Kundservice för gruppavtal på telefon 0775-17 17 20 så hjälper de dig. När gruppavtalet är giltigt kan du som boende också beställa dina tjänster på comhem.se/gruppavtal.

Det nya gruppavtal innebär att varje hushåll i föreningen får tillgång till följande:
– Bredband 250 (tidigare 100)
Du betalar inget till Com Hem för ovanstående bredbandstjänst, den ingår i din avgift till föreningen. Vill du teckna ett större bredbandsabonnemang får du förstås rabatt.
– Telefoni Bas
Telefoni Bas ingår utan abonnemangsavgift. Du betalar endast för de samtal du ringer. Ringer du mycket kan du lägga till Telefoni Plus eller Telefoni Max mot en extra kostnad, som ger dig en lägre minutavgift på dina samtal.

Se komplett information i denna bilaga:

Publicerat i Aktuell information | Lämna en kommentar

Polisen informerar ”Julen 2020”

Året 2020 är inte som andra. Coronapandemin har inneburit att många fler arbetar hemma. Detta i sin tur gör det mer riskabelt för inbrottstjuvar att bryta sig in i bostäderna varvid statistiken över anmälda bostadsinbrott har sjunkit. Lokalpolisområde Norrmalm hade januari – november 2019 412 anmälda bostadsinbrott medan det under samma tid i år har anmälts 325. Det är bra, men slappna inte av! Samma regler gäller fortfarande!

Öppna inte lägenhetsdörren, för okända, innan ni lägger på den stela dörrspär- ren. Öppna definitivt inte dörren för en okänd om ni inte har en stel dörrspärr. Det har hänt att gärningspersoner ringer på och ”ska lämna ett paket” (ellerliknande) varvid de tränger sig in i lägenheten för att stjäla saker.

Här kommer några råd som tarvar upprepning:

 • Ha god kontakt med era grannar och meddela dem att ni är borta
 • Den som är hemma: om ni hör ljud i trapphuset, så kontrollera det!
 • Släpp inte in okända i trapphuset
 • Lämna inte vädringsfönster och altandörrar öppna när ni inte är hemma
 • Se till att ha bra lås (gärna hakregellås) på fönster och altandörrar i lågtliggande lägenheter
 • Lås alla lås (över- och underlås) på dörrar och fönster
 • Använd stel fönster- och dörrspärr vid vädring
 • Sätt lampor, och radio, på timer så att gärningspersonen inte är säker påom någon är hemma eller ej
 • Putta ned grannens post i brevlådan om posten sticker ut
 • Hjälp varandra genom att se till grannens bostad!

Information inför jul 2020
NBC nyhetsblad dec 2020
Brottsutvecklingen november 2020

God Jul och Gott Nytt År
önskar
Lokalpolisområde Norrmalm

Publicerat i Aktuell information | Kommentarer inaktiverade för Polisen informerar ”Julen 2020”

Nytt infoblad nr 4, december

Då var det åter dags för ett informationsblad  från
styrelsen. Alla har fått i brevlådan men till er som
läser allt i telefonen så finns det även här, digitalt. 

Infoblad nr 4

Innehållet denna gång är:
– Våra portar / entréer
– Håll snyggt i cykelrummen
– Årsstämman 28 oktober
– Vi tackar avgående trädgårdsgruppen
– Uppdatering av våra p-platsavtal
– Nya medlemmar
– Lär känna din granne

Publicerat i Aktuell information | Lämna en kommentar

Byte av energimätare i vår fjärrvärmecentralen

Under perioden 16-20/11 kommer Stockholm Exergi att byta energimätare i vår fjärrvärmecentralen. Syftet är att säkerställa korrekt mätning enligt Stockholm Exergis riktlinjer och gällande myndighetskrav som fastställer hur ofta utrustningen ska bytas.

Under bytet kommer det att vara avbrott i fjärrvärmeleveransen till våra fastigheter i ca 15-30 minuter. Det innebär att värme och varmvatten inte kommer att vara tillgängligt under avbrottet.

Publicerat i Historia | Lämna en kommentar

Polisen informerar

Igår begicks en grov stöld (åldringsbrott) på Roslagsgatan på Östermalm. En man (mycket vagt signalement) lurar sig in hos en äldre kvinna och uppger att han är från kyrkan. När hon ska hämta vatten åt honom så tillgriper han plånboken och lämnar. Jag flaggar upp det för er då det inte är otänkbart att han dyker upp på Lidingö.

Kommentar från Brf Äpplet 1-5:
Detta visar att vi måste sköta vårt skalskydd extra noga.
– Ställ INTE upp entrédörrarna utan uppsikt. (har förekommit ofta på Äppelstigen 2 och Södra Kungsvägen 228)
– Släpp INTE in okända personer när ni passerar entrén
– Släpp INTE in okända personer/säljare via porttelefonen
– Anmäl till oss i styrelsen om ni saknar/tappat bort någon passerbricka så att vi kan spärra den

Vidare från Polisen:
Under natten till tisdagen begicks ytterligare katalysatorstölder på Toyota Prius i Baggeby och Högsätra. Var extra vaksamma på personer som ser ut att ”meka” med ljuddämpare/avgasrör sent på kvällarna/nätterna. Ta gärna fotografier av dessa om möjligt, notera reg.nr på ev. bilar och ring 112 vid misstanke om pågående brott.

Jag behöver er hjälp med uppgifter om vem/vilka som klottrar taggarna ”Spooky” ”181” och ”Zok”.  I förra veckan klottrades dessa taggar i parkeringsgaraget i Brevik men har även förekommit på andra ställen på södra ön. Hör av er till pontus.oscarsson@polisen.se om ni har några idéer om vem eller vilka dessa personer är.


Publicerat i Aktuell information | Lämna en kommentar

Däckbussen kommer 4/11

Vill du få hjälp att byta från sommar- till vinterdäck ?
Passa på onsdag den 4 november, start kl.12:00. Däckbussen kommer till parkeringen mellan Södra Kungsvägen 228 och Västra Allén 16.

Gör så här:

 • Stanna hemma om du är sjuk. Byt vid annat tillfälle.
 • Håll avstånd
 • Säg ditt namn till fastighetsskötare Lasse så tar han fram dina däck ur förrådet.
 • Bytet kostar 400 kr för vanliga personbilar, 500 kr för Suv eller annan större personbil. Betala med Swish eller kontant.
 • Vill du köpa nya vinterdäck, ring först 070-564 04 04 och beställ.

Publicerat i Historia | Lämna en kommentar

Polisen informerar

Vi vidarbefodrar här information från polisen om en pågående inbrottsvåg här på Lidingö.
Var noga med att inte ställa upp våra entrédörrar obevakade och att inte släppa in okända som ringer på porttelefonen eller vill passera in ihop med er.

I måndags (19/10) eftermiddag vid 15-tiden begicks ett inbrott i villa på Slånbärsvägen på Lidingö (Killinge). En okänd gärningsman har brutit upp ytterdörren till villan och tagit bilnycklar till en BMW X5. Ev. cyklade mannen till adressen. Polisinsatsen pågick i olika former i drygt 3,5 h. Anledning till den utdragna insatsen var att vi hade patruller snabbt ute på Lidingö och känslan var att bilen fortfarande befann sig på ön. Under insatsen blev det längre väntetider då en pejling efter fordonet pågick med hjälp av ett SIM-kort i bilen. Dock lyckades inte BMW få fram bilens position, varpå insatsen till slut var tvungen att brytas ner och bilen larmades ut för allmän spaning.

Det har anmälts ytterligare ett inbrott i måndags vid 12-tiden på Mölnavägen samt ett inbrott på Amorvägen någon gång under gårdagen den 21 oktober. Som jag befarade i förra veckan har vi en person som är mycket brottsaktiv just nu på Lidingö. Det verkar vara en ensam gärningsperson som nästan uteslutande bryter sig in genom entrédörrar. Ni rekommenderas starkt att se över det mekaniska skyddet på ert hus dvs. lås på fönster och dörrar, brytskydd m.m. samt komplettera med larm och gärna DNA-märkning. Förvara era värdesaker såsom bilnycklar, smycken, pass m.m. säkert, gärna i ett värdeskåp som förankras i väggen. Var uppmärksamma på personer ni inte känner igen i ert närområde och hjälp varandra att hålla ett extra öga på grannens hus.

Den person som fastnat på övervakningskameror vid något av tillfällena är ca 30 år, ljusbrun hy, normal kroppsbyggnad, ca 170-180 cm lång, ibland lite mörkt skägg. Han är ofta iklädd en s.k. sotar-mössa, grön eller blå längre täckjacka, vita gympaskor samt en mörk/svart större axelremsväska som han hänger på ryggen. Hans modus är att gå fram till entrédörren och ringa på. Om han märker att någon är hemma så frågar han efter vägen till någon adress och om han märker att han filmats eller är iakttagen så går han därifrån. Om ingen öppnar/är hemma så bryter han entrédörren. Polisens brottssamordning och utredningsenhet arbetar för att få fram identitet på gärningsmannen.

Vid pågående brott ringer ni 112. Ser ni en person som stämmer in på signalementet ovan ringer ni 114 14.

Publicerat i Historia | Lämna en kommentar

Fettproppar

Hjälp till att minska mängden fett i avloppet – torka ur och samla upp

Det är enkelt. Gör så här:

Torka ur

 • Torka ur stekpannan, kastrullen och ugnsformen med papper när du har lagat mat.

Samla upp

 • Samla upp frityrolja när du har friterat.
 • Samla upp matolja från exempelvis burkar med soltorkade tomater eller tonfisk.
 • Häll den kalla oljan i en liten plastflaska. Använd gärna en så kallad fettratt så blir det enkelt att hälla över.

Återvinn eller släng

 • Pappret som du har använt för att torka ur fett slänger du i påsen för matavfall eller i soporna.
 • Hur du ska göra med uppsamlad matolja skiljer sig lite åt beroende på i vilken kommun du bor. Kolla med din kommun vad som gäller där du bor. Länkar till våra medlemskommuner finns längst ner på sidan.

Tack för hjälpen!

Fettstopp och onödiga kostnader

Fett täpper till och orsakar stopp i avloppsledningar som måste spolas rena. Fettrelaterade stopp kan leda till att det blir översvämning eller att avloppsvatten måste släppas ut orenat. Har du otur kan det bli stopp redan i avloppet i ditt hem så att du själv måste tillkalla och betala en rörmokare för att få bort stoppet.

Fettet orsakar problem i kommunernas avloppsledningsnät och pumpstationer. Det leder bland annat till slitage och driftstopp och att styr- och mätinstrument inte fungerar som avsett. Samtliga av våra medlemskommuner uppger att fettet leder till högre kostnader för kommunen, bland annat i form av underhållskostnader och kostnader för akuta utryckningar för att åtgärda fettrelaterade stopp. Kostnader uppstår också för att ta bort fett med slamsugbil och spola ledningar i förebyggande syfte för att undvika stopp.


https://www.youtube.com/channel/UCVC2yc1Yu6JCLvpnemq7q7w

Publicerat i Aktuell information | Lämna en kommentar

Polisen informerar

Polisen be er som har Toyota Prius årsmodell 2002 till 2008 att vara extra uppmärksamma och i mesta möjliga mån parkera i låst garage. Den första katalysatorstölden begicks natten 8 oktober på Lojovägen. Dessa stölder har ökat med över 1000 % i norra delarna i Stockholm och verkar nu ha kommit till Lidingö.

Katalysatorer till dessa årsmodeller av Toyota Prius innehåller bl.a. platina vilket är en eftertraktad metall för tjuvarna.

Publicerat i Historia | Lämna en kommentar