Nytt infoblad nr 4, december

Då var det åter dags för ett informationsblad  från
styrelsen. Alla har fått i brevlådan men till er som
läser allt i telefonen så finns det även här, digitalt. 

Infoblad nr 4

Innehållet denna gång är:
– Våra portar / entréer
– Håll snyggt i cykelrummen
– Årsstämman 28 oktober
– Vi tackar avgående trädgårdsgruppen
– Uppdatering av våra p-platsavtal
– Nya medlemmar
– Lär känna din granne

Publicerat i Uncategorized | Lämna en kommentar

Byte av energimätare i vår fjärrvärmecentralen

Under perioden 16-20/11 kommer Stockholm Exergi att byta energimätare i vår fjärrvärmecentralen. Syftet är att säkerställa korrekt mätning enligt Stockholm Exergis riktlinjer och gällande myndighetskrav som fastställer hur ofta utrustningen ska bytas.

Under bytet kommer det att vara avbrott i fjärrvärmeleveransen till våra fastigheter i ca 15-30 minuter. Det innebär att värme och varmvatten inte kommer att vara tillgängligt under avbrottet.

Publicerat i Aktuell information | Lämna en kommentar

Polisen informerar

Igår begicks en grov stöld (åldringsbrott) på Roslagsgatan på Östermalm. En man (mycket vagt signalement) lurar sig in hos en äldre kvinna och uppger att han är från kyrkan. När hon ska hämta vatten åt honom så tillgriper han plånboken och lämnar. Jag flaggar upp det för er då det inte är otänkbart att han dyker upp på Lidingö.

Kommentar från Brf Äpplet 1-5:
Detta visar att vi måste sköta vårt skalskydd extra noga.
– Ställ INTE upp entrédörrarna utan uppsikt. (har förekommit ofta på Äppelstigen 2 och Södra Kungsvägen 228)
– Släpp INTE in okända personer när ni passerar entrén
– Släpp INTE in okända personer/säljare via porttelefonen
– Anmäl till oss i styrelsen om ni saknar/tappat bort någon passerbricka så att vi kan spärra den

Vidare från Polisen:
Under natten till tisdagen begicks ytterligare katalysatorstölder på Toyota Prius i Baggeby och Högsätra. Var extra vaksamma på personer som ser ut att ”meka” med ljuddämpare/avgasrör sent på kvällarna/nätterna. Ta gärna fotografier av dessa om möjligt, notera reg.nr på ev. bilar och ring 112 vid misstanke om pågående brott.

Jag behöver er hjälp med uppgifter om vem/vilka som klottrar taggarna ”Spooky” ”181” och ”Zok”.  I förra veckan klottrades dessa taggar i parkeringsgaraget i Brevik men har även förekommit på andra ställen på södra ön. Hör av er till pontus.oscarsson@polisen.se om ni har några idéer om vem eller vilka dessa personer är.


Publicerat i Aktuell information | Lämna en kommentar

Däckbussen kommer 4/11

Vill du få hjälp att byta från sommar- till vinterdäck ?
Passa på onsdag den 4 november, start kl.12:00. Däckbussen kommer till parkeringen mellan Södra Kungsvägen 228 och Västra Allén 16.

Gör så här:

 • Stanna hemma om du är sjuk. Byt vid annat tillfälle.
 • Håll avstånd
 • Säg ditt namn till fastighetsskötare Lasse så tar han fram dina däck ur förrådet.
 • Bytet kostar 400 kr för vanliga personbilar, 500 kr för Suv eller annan större personbil. Betala med Swish eller kontant.
 • Vill du köpa nya vinterdäck, ring först 070-564 04 04 och beställ.

Publicerat i Historia | Lämna en kommentar

Polisen informerar

Vi vidarbefodrar här information från polisen om en pågående inbrottsvåg här på Lidingö.
Var noga med att inte ställa upp våra entrédörrar obevakade och att inte släppa in okända som ringer på porttelefonen eller vill passera in ihop med er.

I måndags (19/10) eftermiddag vid 15-tiden begicks ett inbrott i villa på Slånbärsvägen på Lidingö (Killinge). En okänd gärningsman har brutit upp ytterdörren till villan och tagit bilnycklar till en BMW X5. Ev. cyklade mannen till adressen. Polisinsatsen pågick i olika former i drygt 3,5 h. Anledning till den utdragna insatsen var att vi hade patruller snabbt ute på Lidingö och känslan var att bilen fortfarande befann sig på ön. Under insatsen blev det längre väntetider då en pejling efter fordonet pågick med hjälp av ett SIM-kort i bilen. Dock lyckades inte BMW få fram bilens position, varpå insatsen till slut var tvungen att brytas ner och bilen larmades ut för allmän spaning.

Det har anmälts ytterligare ett inbrott i måndags vid 12-tiden på Mölnavägen samt ett inbrott på Amorvägen någon gång under gårdagen den 21 oktober. Som jag befarade i förra veckan har vi en person som är mycket brottsaktiv just nu på Lidingö. Det verkar vara en ensam gärningsperson som nästan uteslutande bryter sig in genom entrédörrar. Ni rekommenderas starkt att se över det mekaniska skyddet på ert hus dvs. lås på fönster och dörrar, brytskydd m.m. samt komplettera med larm och gärna DNA-märkning. Förvara era värdesaker såsom bilnycklar, smycken, pass m.m. säkert, gärna i ett värdeskåp som förankras i väggen. Var uppmärksamma på personer ni inte känner igen i ert närområde och hjälp varandra att hålla ett extra öga på grannens hus.

Den person som fastnat på övervakningskameror vid något av tillfällena är ca 30 år, ljusbrun hy, normal kroppsbyggnad, ca 170-180 cm lång, ibland lite mörkt skägg. Han är ofta iklädd en s.k. sotar-mössa, grön eller blå längre täckjacka, vita gympaskor samt en mörk/svart större axelremsväska som han hänger på ryggen. Hans modus är att gå fram till entrédörren och ringa på. Om han märker att någon är hemma så frågar han efter vägen till någon adress och om han märker att han filmats eller är iakttagen så går han därifrån. Om ingen öppnar/är hemma så bryter han entrédörren. Polisens brottssamordning och utredningsenhet arbetar för att få fram identitet på gärningsmannen.

Vid pågående brott ringer ni 112. Ser ni en person som stämmer in på signalementet ovan ringer ni 114 14.

Publicerat i Aktuell information | Lämna en kommentar

Fettproppar

Hjälp till att minska mängden fett i avloppet – torka ur och samla upp

Det är enkelt. Gör så här:

Torka ur

 • Torka ur stekpannan, kastrullen och ugnsformen med papper när du har lagat mat.

Samla upp

 • Samla upp frityrolja när du har friterat.
 • Samla upp matolja från exempelvis burkar med soltorkade tomater eller tonfisk.
 • Häll den kalla oljan i en liten plastflaska. Använd gärna en så kallad fettratt så blir det enkelt att hälla över.

Återvinn eller släng

 • Pappret som du har använt för att torka ur fett slänger du i påsen för matavfall eller i soporna.
 • Hur du ska göra med uppsamlad matolja skiljer sig lite åt beroende på i vilken kommun du bor. Kolla med din kommun vad som gäller där du bor. Länkar till våra medlemskommuner finns längst ner på sidan.

Tack för hjälpen!

Fettstopp och onödiga kostnader

Fett täpper till och orsakar stopp i avloppsledningar som måste spolas rena. Fettrelaterade stopp kan leda till att det blir översvämning eller att avloppsvatten måste släppas ut orenat. Har du otur kan det bli stopp redan i avloppet i ditt hem så att du själv måste tillkalla och betala en rörmokare för att få bort stoppet.

Fettet orsakar problem i kommunernas avloppsledningsnät och pumpstationer. Det leder bland annat till slitage och driftstopp och att styr- och mätinstrument inte fungerar som avsett. Samtliga av våra medlemskommuner uppger att fettet leder till högre kostnader för kommunen, bland annat i form av underhållskostnader och kostnader för akuta utryckningar för att åtgärda fettrelaterade stopp. Kostnader uppstår också för att ta bort fett med slamsugbil och spola ledningar i förebyggande syfte för att undvika stopp.


https://www.youtube.com/channel/UCVC2yc1Yu6JCLvpnemq7q7w

Publicerat i Aktuell information | Lämna en kommentar

Polisen informerar

Polisen be er som har Toyota Prius årsmodell 2002 till 2008 att vara extra uppmärksamma och i mesta möjliga mån parkera i låst garage. Den första katalysatorstölden begicks natten 8 oktober på Lojovägen. Dessa stölder har ökat med över 1000 % i norra delarna i Stockholm och verkar nu ha kommit till Lidingö.

Katalysatorer till dessa årsmodeller av Toyota Prius innehåller bl.a. platina vilket är en eftertraktad metall för tjuvarna.

Publicerat i Aktuell information | Lämna en kommentar

Com Hem’s e-post-tjänst stängs ned

Fram till 2018 fick alla som skaffade ett bredband via Com Hem möjligheten att få en e-postadress med domänen comhem.se. I takt med att utbudet av gratis e-posttjänster växte valde allt färre av våra kunder att utnyttja denna möjlighet. Com Hem har påbörjat stängningen av e-postadresser vilket innebär att alla som har en mejladress @comhem.se behöver byta till en annan e-postleverantör.

Stängningen är planerad till slutet av november 2020.

Information direkt till de berörda
Com Hem påbörjar inom kort att informera de kunder som berörs. Första steget är ett informationsmejl med exakt datum för stängning, enkla tips på vad de behöver göra och förslag på ny e-posttjänst. 

Mer information
comhem.se/fastighetsagare/stanga-epost 

Publicerat i Aktuell information | Lämna en kommentar

Gemensam trädgårdsdag hösten 2020

Breviks samfällighetsförening bjuder in.
Vi träffas med avstånd för att tillsammans göra fint i våra gemensamma park- och grönområden samt för att skapa och upprätthålla en trevlig gemenskap mellan oss grannar. 
Den traditionella korvgrillningen är inställd till följd av pandemin.

När: lördagen den 17 oktober, start kl. 11.00 
Var: vi ses i vårt området

Kan du hjälpa till? Styrelsen önskar hjälp med att gräva upp och rensa oönskad växtlighet såsom självplanterade små träd och ogräs kring carportar och parkeringar samt med att plocka skräp i hela området.

Container kommer att finnas uppställd vid Äppelstigens vändzon där ni kan slänga trädgårdsavfall. Trädgårdsavfallet ska tömmas direkt i containern då Södergarn inte tar emot trädgårdsavfall i påsar.

Containern kommer att finnas tillgänglig under perioden fredag den 16 oktober till och med måndag den 19 oktober, för den som önskar hjälpa till och slänga trädgårdsavfall utan risk för trängsel.

Hälsningar från Styrelsen i Breviks samfällighet

OBS !
Vår förening brf Äpplet 1-5 kallar inte till gemensam höststäddag men man kan frivilligt jobba i vår trädgård och vårt verktygsförråd står öppet hela dagen.

Publicerat i Historia | Lämna en kommentar

Nytt infoblad nr. 3 september

Då var det åter dags för ett informationsblad  från
styrelsen. Alla har fått i brevlådan men till er som
läser allt i telefonen så finns det även här, digitalt. 

Infoblad nr 3 2020 september

Innehållet denna gång är:
– Årstämman hålls utomhus i år
– Föreningens ekonomi
– Uppskjuten OVK
– Frivillig städdag
– Lär känna din granne

Publicerat i Historia | Lämna en kommentar